Saya Akan Tetap Bersama UMNO

JOHOR BAHRU, 30 April 2019

Bekas Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mengalu-alukan mana-mana pihak yang berterusan mahu menfitnah beliau akan melompat parti tetapi hakikatnya, Ahli Parlimen Sembrong itu setia bersama UMNO.

Menurut Hishammuddin, soalan mengenai khabar angin dirinya akan melompat parti sudah diajukan kepadanya berkali-kali tetapi beliau masih lagi memakai baju UMNO, menghadiri mesyuarat perhubungan negeri, malah bersama-sama berkempen pada setiap pilihan raya kecil disertai parti.

Beliau berterima kasih kepada UMNO Johor kerana soalan seumpama itu tidak pernah datang daripada rakan-rakan seperjuangannya di negeri ini kerana mereka mengenali siapa Hishammuddin sebenarnya.

“Ia adalah cakap-cakap daripada pihak tertentu yang mungkin ada kepentingan peribadi atau mempunyai matlamat hendak melaga-lagakan pemimpin, kita jawab bukan dengan kenyataan tetapi dengan tindak tanduk kita, saya hadir di semua pilihan raya kecil dan saya juga hadir pada semua hari penamaan calon.

“Saya sudah ditanya mengenainya (lompat parti) banyak kali dan sekarang apa yang kita nampak adalah orang yang tak ditanya soalan itu yang sudah lompat, orang yang ditanya soalan itu hari-hari pula masih lagi setia memakai baju UMNO.

“Jadi, sekali lagi saya nak ulang, saya tidak akan ke mana-mana dan tetap akan bersama-sama UMNO dan Barisan Nasional (BN),” katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas Mesyuarat Badan Perhubungan UMNO negeri di sini hari ini.

Hishammuddin berkata, dalam politik apabila orang masih lagi memperkatakan mengenai dirinya itu bermakna beliau masih relevan, cerita baik atau buruk dalam politik adalah baik untuk seorang ahli politik sekali gus sesiapa pun boleh bercakap mengenai dirinya. – UTUSAN ONLINE
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Komuniti Johor

Selatan Negeri Kami

JohorTimes

Daily Video News

Negara Insider

We Fight Because We Believe

MediaRakyat

#MediaRakyat #RakyatBangkit #NajibRazak #NajibRazakFans #UMNO #BarisanNasional #Malaysia

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

%d bloggers like this: