17 Mei 2019, Batu Pahat
Program Ihya Ramadhan Pemuda UMNO Malaysia telah diteruskan semalam di sekitar Batu Pahat, Johor.
Dengan dihadiri oleh Ketua Pemuda UMNO Malaysia, YBhg. Dato’ Dr. Asyraf Wajdi Dasuki, barisan kepimpinan Pemuda UMNO Negeri Johor dan kepimpinan UMNO Bahagian Batu Pahat, program tersebut bermula dengan pengagihan bubur lambuk bersama mahasiswa UTHM di Bazar Parit Raja. Kemudian disusuli dengan ziarah kasih penduduk kampung di sekitar DUN Rengit, Batu Pahat dan menyantuni pengunjung dan peniaga-peniaga di bazar Ramadhan Sri Ladang. Kemudian, program diteruskan dengan majlis berbuka puasa pemuda Negeri Johor di Masjid Al-Hidayah, Kg. Simpang Enam dan melengkapkan solat terawih berjemaah di Masjid Al-Husna, Sri Ladang.
Selain itu, barisan kepimpinan Pemuda UMNO tersebut juga sempat berkunjung ke rumah veteran UMNO, Haji Salikin Haji Nasir yang mana merupakan Pengasas Pertama Bahagian UMNO di Malaya dengan penubuhan Bahagian Lubok pada sekitar Tahun 1946-1953 di kediamannya Kg. Kenangan Dato’ Onn, Batu Pahat.
Semoga barisan Pemuda UMNO terus kekal istiqamah dalam perjuangan melayari bahtera parti ini demi agama, bangsa dan tanah air.
#PemudaTerasKebangkitan
#BangkitKembali
Sumber: Facebook Dr Asyraf Wajdi Dasuki
Leave a Reply