PELANTIKAN TRANSGENDER JELAS MENCABAR NILAI MORAL MASYARAKAT – NORAINI AHMAD

JOHOR BAHRU, 10 Julai – Semalam kecoh isu pelantikan transgender sebagai Ahli Jawatankuasa dalam Mekanisme Penyelarasan Negara (CCM). Hal ini turut mendapat perhatian Dato’ Dr Noraini Ahmad, Ketua Pergerakan Wanita UMNO Malaysia. Berikut merupakan kenyataan media Noraini Ahmad berkenaan isu yang mencabar nilai moral masyarakat.

1. Wanita UMNO Malaysia mengecam sekeras-kerasnya pelantikan transgender Rania Zara Medi sebagai Ahli Jawatankuasa (AJK) dalam Mekanisme Penyelarasan Negara (CCM) Malaysia di bawah Kementerian Kesihatan bagi penggal 2019-2021.

2. Pelantikan Rania ini jelas mencabar nilai moral masyarakat kerana beliau dikenali sebagai pejuang Lesbian, Gay, Biseksual dan Transeksual (LGBT) dan gaya hidup songsang yang diamalkan golongan tersebut bertentangan dengan norma masyarakat.

3. Kelompok LGBT mengalami kecelaruan jantina (gender dysphoria) yang bertentangan dengan budaya dan kepercayaan majoriti yang boleh menjejaskan aturan kehidupan masyarakat.

4. Pada masa yang sama, budaya songsang ini juga melanggar undang-undang negara di bawah Seksyen 377A Kanun Keseksaan serta Enakmen Jenayah Syariah Seksyen 25, 26 dan 28 Akta Kesalahan Jenayah Wilayah-wilayah Persekutuan.

5. Ini jelas bahawa hak komuniti LGBT untuk mengamalkan gaya hidup mereka masih tertakluk dengan undang-undang yang tidak membenarkannya di Malaysia.

6. Maka, adakah perlantikan ini menunjukkan kerajaan pimpinan Pakatan Harapan (PH) telah mengiktiraf golongan yang secara jelas mempromosikan LGBT?

7. Harus diingat bahawa Malaysia adalah sebuah negara Islam contoh yang dipandang tinggi di mata dunia dan pelantikan golongan transgender ini bakal memberi gambaran buruk terhadap agama Islam.

8. Justeru, Wanita UMNO mendesak agar pihak Kerajaan menjelaskan kepada rakyat apakah alasan mereka melantik individu duta LGBT mewakili Kementerian Kesihatan.

10 Julai 2019

Kenyataan Media

YB Dato Dr Noraini Ahmad,

Ketua Wanita UMNO Malaysia merangkap Ahli Parlimen Parit Sulong.

Sumber :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Komuniti Johor

Selatan Negeri Kami

JohorTimes

Daily Video News

Negara Insider

We Fight Because We Believe

MediaRakyat

#MediaRakyat #RakyatBangkit #NajibRazak #NajibRazakFans #UMNO #BarisanNasional #Malaysia

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

%d bloggers like this: