CALON BN PRK KIMANIS SERBA SERBI LENGKAP – HASNI

MEMBAKUT, 1 Januari – Petang tadi selesainya Majlis Perasmian Jentera PDM Lumat oleh Presiden Barisan Nasional (BN), Dato’ Sri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang turut dihadiri oleh Pengerusi Barisan Nasional Johor, Datuk Ir Haji Hasni Mohammad.

Hasni dalam ucapan menjelaskan UMNO Johor datang ke PDM sebagai jentera tambahan. Menurutnya, PDM Lumat juga akan diperkuatkan lagi dengan jentera UMNO Bahagian Tawau. Kerjasama antara jentera PDM, Tawau dan Johor dilihat berjalan lancar.

“kami dari Johor akan bersama-sama dalam memastikan arahan yang diberikan berjalan dengan jayanya, In Shaa Allah”

Dari peringkat jentera Johor, jentera Wanita Johor akan bermukim di Kimanis sehingga selesai PRK bagi membantu kemenangan BN pada PRK Kimanis. Tidak hanya itu, jentera Wanita Johor juga akan membawa semangat Tanjung Piai di PRK Kimanis ini. Jelas Hasni lagi, faktor jentera JR juga menjadi penyumbang utama kemenangan besar di PRK Tanjung Piai.

Menyentuh pengalaman PRK Tanjung Piai, Hasni berkata salah satu punca kemenangan PRK Tanjung Piai lalu adalah kerana undi orang muda. Menurutnya, wujud peningkatan ketara antara PRU-14 & PRK iaitu undi orang muda di bawah tanggungjawab Dato Asyraf dan Datuk Zahida dimana 65% undi saluran muda menyokong calon BN.

Ini ditambah lagi dengan penyertaan orang muda dalam program pemuda yang memberi penerangan tentang isu-isu semasa dengan sangat baik dan sangat jelas.

Hasni juga menegaskan dalam PRK ini mesti ada kelainan dalam gerak kerja dan program supaya ia dapat memberi impak yang besar.

Berkaitan calon, Hasni melihat calon yang dipilih serba serbi lengkap dari segi latar belakang pendidikan , kerjaya dan politik.

Di akhir ucapan, Hasni selaku Majlis Tertinggi angkat PDM Lumat menzahirkan rasa terima kasih kepada kepimpinan yang datang pada hari ini dan berharap pemimpin yang datang pada hari ini dapat membantu bagi memastikan PDM ini berjaya dan menang dalam PRK Kimanis ini.

#UMNOJohorOfficial #BarisanNasional #PRK176 #PRKKimanis #RaduTetapRadu #UbahBalik #TatapBn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Komuniti Johor

Selatan Negeri Kami

JohorTimes

Daily Video News

Negara Insider

We Fight Because We Believe

MediaRakyat

#MediaRakyat #RakyatBangkit #NajibRazak #NajibRazakFans #UMNO #BarisanNasional #Malaysia

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

%d bloggers like this: