LATHEEFA KOYA KUDAKAN BADAN SPRM MACAM PARTI POLITIK

oleh: Mohd Hairi Mad Shah

  1. Hari ini (Selasa) satu lagi pendakwaan terpilih oleh SPRM terhadap pemimpin UMNO iaitu Tan Sri Sharir Samad dan Datuk Ahmad Maslan.
  2. Pendakwaan terpilih oleh SPRM ini jelas membuktikan satu kepincangan sistem penguatkuasaan dan perundangan negara. “Rule of Law” yang dilaungkan kerajaan PH hanya sekadar pemanis mulut untuk mengaburi mata rakyat, namun hakikatnya tidak begitu.
  3. Pendakwaan terpilih ini adalah satu lagi kepincangan SPRM dibawah Ketua Pesuruhjaya Latheefa Koya yang menjadi alat politik pemerintah bagi menekan pemimpin UMNO yang lantang menentang kepincangan dan pembohongan PH.
  4. Jelas SPRM di bawah Latheefa telah menyalahgunakan kuasa apabila melakukan pendakwaan terhadap pemimpin UMNO, namun tidak sebarang pendakwaan dilakukan terhadap mana-mana pemimpin UMNO yang telah menyertai parti kerajaan.
  5. Pemuda UMNO Johor Bahru berdiri teguh di belakang dua pemimpin UMNO ini yang berani berjuang menentang kerajaan zalim yang telah memperkudakan sistem perundangan negara demi kepentingan peribadi. Lawan tetap lawan, kita bangkit menentang kezaliman sang pemerintah dan tidak seharusnya kita membiarkan kepincangan ini terus berlaku sehingga merosakkan nama baik negara.
  6. Ketua Pesuruhjaya SPRM sewajarnya meletak jawatan kerana pendakwaan terpilih ini dan beberapa tindakannya sebelum ini termasuk pendedahan audio yang mencetuskan kontroversi jelas telah mencemarkan nama baik suruhanjaya itu sebagai badan bebas.

Jesteru itu, saya juga ingin mengajukan soalan kepada Ketua SPRM dimanakah Mas Emeryati yang sapatutnya juga turut dibawa kemuka keadilan?

MOHD HAIRI MAD SHAH
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Johor Bahru Merangkap ketua Pemuda Negeri Johor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Komuniti Johor

Selatan Negeri Kami

JohorTimes

Daily Video News

Negara Insider

We Fight Because We Believe

MediaRakyat

#MediaRakyat #RakyatBangkit #NajibRazak #NajibRazakFans #UMNO #BarisanNasional #Malaysia

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

%d bloggers like this: