DATUK IR. HJ HASNI MOHAMMAD MENTERI BESAR JOHOR BAHARU

Kenyataan Media
YB Datuk Ir. Hasni Mohammad
YAB Menteri Besar Johor.

  1. Susulan kemelut politik dalaman Pakatan Harapan di peringkat Kerajaan Persekutuan yang berpunca dari penarikan keluar BERSATU dan peletakan jawatan Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri, Pakatan Harapan secara jelas dan rasmi telah tumbang sebagai sebuah Kerajaan.
  2. Dengan tumbangnya Kerajaan Pakatan Harapan di peringkat Persekutuan, maka ia telah turut memberi kesan teruk sehinggakan Kerajaan Negeri Johor juga telah tumbang dan terbubar.
  3. Susulan itu, satu Kerajaan Negeri yang baharu mesti ditubuhkan dengan segera dan mengambil kepentingan rakyat dan negeri ini.
  4. Dengan itu, DYMM Tuanku Sultan Johor telah menggunakan kuasa dan budi bicaranya di bawah undang-undang tubuh negeri untuk melantik saya sebagai Menteri Besar Johor yang baharu.
  5. Pada masa yang sama, Gabungan Baharu, yang merupakan kerjasama beberapa parti politik, akan menjadi Kerajaan Negeri Johor menggantikan Kerajaan Pakatan Harapan.
  6. Pelantikan ini merupakan satu keperluan yang dilakukan mengikut proses yang menyantuni lunas undang-undang serta kuasa mutlak DYMM Sultan Johor.
  7. Saya percaya, sekarang adalah masa untuk kita semua memberikan sepenuh perhatian dan tenaga untuk memulihkan keadaan negeri dan memastikan Johor menerima yang terbaik.
  8. Selaku bangsa Johor, saya akan menjadi pemimpin untuk semua dan menyeru semua pihak untuk bersama-sama berikhtiar dan bekerja bersama saya untuk memberikan yang terbaik kepada Johor dan rakyatnya.
  9. Saya menjunjung kasih kepada DYMM Sultan Johor atas kepercayaan ini. Saya dan seluruh pasukan Kerajaan Negeri dari Gabungan Baharu akan berusaha menggalas amanah ini dengan sebaiknya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Komuniti Johor

Selatan Negeri Kami

JohorTimes

Daily Video News

Negara Insider

We Fight Because We Believe

MediaRakyat

#MediaRakyat #RakyatBangkit #NajibRazak #NajibRazakFans #UMNO #BarisanNasional #Malaysia

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

%d bloggers like this: