JCS HARUS CAKNA, KREATIF SELESAI MASALAH

Oleh: Hamirul Hairi Mohd Noh

KOTA ISKANDAR, 14 Jun: Pegawai Tadbir Negeri Johor (JCS) harus cakna dan kreatif dalam menyelesaikan permasalahan yang timbul akibat pandemik COVID-19.

Menteri Besar, YAB Datuk Haji Hasni Mohammad berkata, mereka juga harus bekerja dua kali lebih pantas kerana kekangan masa bagi membantu menyelesaikan masalah seperti isu pengangguran, sosial, ekonomi dan pelbagai lagi sejak penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Kerajaan yang ada sekarang tiba di pertengahan penggal. Taklimat-taklimat jabatan, agensi atau GLC yang berjela-jela tidak akan produktif melainkan gerak kerja dan perancangan yang sedia ada segera dilaksanakan.

“Ingatlah, rakyat di luar sana mengharap benar kepada kecekapan kita. Kerana sepatutnya, kitalah yang sentiasa menurut perintah dan ikhlas berkhidmat demi mereka,” katanya dalam Amanat YAB Menteri Besar Johor, di sini hari ini.

YAB Menteri Besar turut menggesa semua pihak termasuk kakitangan awam supaya fokus dan komited bekerja demi kemakmuran Johor.

“Buat penjawat awam dan para pentadbir, sama ada dalam GLC, agensi-agensi mahupun jabatan-jabatan, bekerjalah. Pesan saya itu sahaja. Bekerjalah sekuat boleh untuk kemakmuran Johor. Usah diendahkan suara-suara politik.

“Kekal fokus untuk perbaiki diri. Tambah ilmu dan tambah kemahiran. Kerana kita punya matlamat yang sama. Kita mahu potensi tersirat Negeri Johor digilap seadanya,” katanya.

YAB Menteri Besar turut meminta pegawai kerajaan negeri supaya sentiasa mengukur prestasi serta merealisasikan semua yang digariskan dalam Pelan Pembangunan Mampan 2019-2030 dan menyelesaikan titik sentuh dalam Belanjawan Negeri Johor 2020.

“Setiap kekurangan, kelebihan dan tindakan harus diukur agar yang kurang boleh ditambah, yang lemah boleh diperkuatkan.

“JCS juga harus sentiasa menyampaikan yang benar belaka, yang fakta dan yang objektif semata. Kerana apa yang mereka kata, fikir dan lakukan adalah cerminan Kerajaan Negeri Johor,” katanya. – Makmur Johor

#StandWithJohor

#BerdiriBersamaJohor

#KeepJohorSafe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Komuniti Johor

Selatan Negeri Kami

JohorTimes

Daily Video News

Negara Insider

We Fight Because We Believe

MediaRakyat

#MediaRakyat #RakyatBangkit #NajibRazak #NajibRazakFans #UMNO #BarisanNasional #Malaysia

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

%d bloggers like this: